KAVEL
204
HUIDIG BOD
€70
Utrecht by night 2018
Afmetingen (breedte x lengte): 67cm x 46cm (in lijst)
Materialen: Acryl op doek
Kunstenaar: Monique Signet
HUIDIG BOD
€70

Dit werk is verkocht.
Biedgeschiedenis:

€70 door Bernita
2018-11-04 15:59:17

€65 door john wilkes
2018-11-04 15:54:36

€60 door Hendrik-Jan de Mooij
2018-11-04 15:40:53
Monique Signet
Er staan wat figuurtjes. Ze roepen je spontaan toe, armen uitgespreid. Ze hebben vrolijke hoedjes op, blauwe en rode jasjes. Ze lachen naar ons met brede, volle lippen. Misschien alledaags─ maar toch bijzonder.

Diezelfde ongekunstelde spontaniteit straalt ook Monique Signet ( Maastricht, 1966) uit. In haar schilderijen, objecten en collages is het volle leven uitgebeeld, kleurrijk, levendig en Bourgondisch. Het leven lacht ons toe, zonder overdaad, zonder dubbele bodem, gewoon zoals het is. Tintelend en sprankelend van enthousiasme.

Want zij slaagt er in, ons direct met haar voorstelling te raken. Je ziet het meteen, in de manier waarop zij vormen en kleuren combineert, in de manier waarop het totale vlak is gebruikt, door de bijzondere wijze van presentatie van een bepaald motief. Je weet, hier is meer aan de hand. Hier gebeurt iets bijzonders. En als een motief wordt herhaald, zoals met de figuren, vertelt Monique haar verhaal toch weer anders, en weet zij ons voortdurend te verrassen en te boeien.

Natuurlijk zijn er ook steeds terugkerende elementen. Vierkantjes, spiralen, mannetjes met “groete” lippen, met “groete” handen en ogen. Maar het is de geheel eigen combinatie van elementen die haar werk bijzonder maakt. Monique Signet heeft waar velen enkel van dromen: een onuitputtelijke, veelzijdige en creatieve bron.